Umman Müftüsü El-Halili: Ümmet elindeki tüm imkanlarıyla bu cihada destek vermeli

İşgalci siyonistlerle girdiği çatışmada şehid düşen HAMAS Lideri Yahya Sinvar'ın şehadeti üzerine açıklama yapan Umman Müftüsü Ahmed bin Hamed el-Halili, ümmette çağrıda bulundu.
Yahya Sinvar'ın şehadet haberini büyük bir onurla aldıklarını belirten Hamed el-Halili, Sinvar'ın, o kutsal cihadında hayatını dolu dolu geçirdiğini söyledi.
Hamed el-Halili, "Şehit lider Yahya Sinvar’ın şehit olma haberini büyük bir onurla aldık. O, kutsal cihadında dolu dolu bir hayat sürdü ve önceki mücahitler gibi aramızdan ayrıldı. Umuyoruz ki, onu aynı azim ve kararlılıkla dolduracak birisi yakında aramızda olacaktır. Tüm ümmetin bir araya gelerek, haklarını savunmak için İlim adamlarını bir rüzgâr gibi harekete geçirmesi gerekmektedir. Ümmet elindeki tüm imkanlarıyla bu cihada destek vermeli, kardeşlerimizin cihadının mübarek olmasını dileyerek bize en yakın zaman da zafer kapılarının açılmasını niyaz ediyoruz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.