UNICEF: Gazze'de çocuk ölümlerinden patlama yaşanabilir!

UNICEF, Gazze'de yetersiz beslenme nedeniyle ölen çocuk sayısında patlama olabileceği konusunda uyardı.
UNICEF sözcüsü James Elder, Cenevre'deki Birleşmiş Milletler genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki ölüm oranlarının, 2015'te kaydedilenlerden "üç kat daha yüksek" olduğunu açıkladı.
Elder, "Uzun zamandır korktuğumuz (yetersiz beslenmeye bağlı) ölümler görüyoruz ve bu ölümlerin artmaya devam edeceğini görüyoruz."
Gazze Şeridi'nde "kötüleşen beslenme krizi çözülmezse çocuk ölümlerinde yakında bir patlama görebilecekleri" konusunda uyaran Elder, "kuzey bölgelerde beş yaşın altındaki çocuklar arasında yetersiz beslenme oranlarının, güneydeki Refah'takilere göre üç kat daha fazla" olduğunu açıkladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bolivya'da içinde 5 yolcunun bulunduğu uçağın kaybolduğu bildirildi.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.