UNRWA: Gazze'ye en son 23 Ocak'ta yardımlarımızın girişine izin verildi

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Vadisi ve kuzeyine en son 23 Ocak'ta yardım ulaştırmalarına izin verildiğini bildirdi.
Lazzarini, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Gazze Vadisi'ne ya da kuzeyine gıda götürmemize en son 23 Ocak'ta izin verildi." dedi.
Yılın başından bu yana Gazze Şeridi'nin kuzeyine yönelik yardım görevi taleplerinin yarısının işgal rejimi tarafından reddedildiğine işaret eden Lazzarini, Gazze'nin kuzeyinde kıtlığın eşiğinde ciddi bir açlığın olduğunu vurguladı.
Bölgede yaşayan en az 300 bin kişinin hayatta kalmasının UNRWA'nın yardımlarına bağlı olduğunu ifade eden Lazzarini, bölgeye erişimlerinin engellenmesinin hayat kurtaran insani yardımların engellenmesine anlamına geldiğini kaydetti.
Lazzarini, gerekli siyasi irade ile bu durumun kolaylıkla tersine çevrilebileceğini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırılarının Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmenin yanı sıra ülkeyi son derece hassas bir dönemde daha da istikrarsızlaştırdığını belirtti.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.