UNRWA: Gazze'ye gıda yardımı erişimi engelleniyor

BM'nin Gazze'deki Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı UNRWA'nın Genel Komiseri Philippe Lazzarini, işgal rejiminin Gazze'ye gıda yardımı yapılmasını engellediğini açıkladı.
İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, bölgedeki insani kriz derinleşiyor. Birleşmiş Milletler'in Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'nin kuzeyine en son 23 Ocak'ta gıda yardımı ulaştırabildiklerini belirtti.
Lazzarini, yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyine düzenli gıda yardımı yapılması çağrısında bulunarak, yaklaşan kıtlık riskine dikkat çekti.
Gazze'deki krizin insan eliyle oluşturulan bir felaket olduğunu vurgulayan Lazzarini, dünya toplumunun bu duruma karşı harekete geçmesi gerektiğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırılarının Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmenin yanı sıra ülkeyi son derece hassas bir dönemde daha da istikrarsızlaştırdığını belirtti.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.