UNRWA: Gazze'ye gıda yardımı erişimi engelleniyor

BM'nin Gazze'deki Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı UNRWA'nın Genel Komiseri Philippe Lazzarini, işgal rejiminin Gazze'ye gıda yardımı yapılmasını engellediğini açıkladı.
İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, bölgedeki insani kriz derinleşiyor. Birleşmiş Milletler'in Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'nin kuzeyine en son 23 Ocak'ta gıda yardımı ulaştırabildiklerini belirtti.
Lazzarini, yaptığı açıklamada, Gazze'nin kuzeyine düzenli gıda yardımı yapılması çağrısında bulunarak, yaklaşan kıtlık riskine dikkat çekti.
Gazze'deki krizin insan eliyle oluşturulan bir felaket olduğunu vurgulayan Lazzarini, dünya toplumunun bu duruma karşı harekete geçmesi gerektiğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Haziran ayında eski Başbakan Luvsannamsrai Oyun-Erdene hakkındaki yolsuzluk iddiaları ve sokak protestolarının ardından göreve gelen Gombojav Zandanshatar, parlamentonun desteğini kaybetmesi üzerine istifa etti.
Madagaskar'da hükümet karşıtı protestoların ardından yönetime el koyan Albay Michael Randrianirina, geçiş dönemi cumhurbaşkanı olarak yemin etti.
Hawaii'deki Kilauea Yanardağı, aralık ayından bu yana 35'inci kez patlayarak, lav püskürttü.
Romanya'nın başkenti Bükreş bir apartmanda meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.