UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: israil, Gazze'nin kuzeyine yardım girişini engellemeye devam ediyor

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, işgalci rejim yetkililerinin, Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım girişini engellemeye devam ettiğini vurguladı.
Lazzarini, X hesabından yaptığı açıklamada, "israil yetkilileri, kuşatma altındaki insanlara ilaç ve gıda gibi kritik öneme sahip yardım malzemelerinin Gazze'nin kuzeyine ulaştırılmasını engellemeye devam ediyor." dedi.
Hastanelerin vurulduğunu ve elektriksiz kaldığını ifade eden Lazzarini, yaralıların ise bakımsız kaldığını belirtti.
UNRWA'ya ait barınakların çok kalabalık olduğunu ifade eden Lazzarini, öyle ki yerinden edilen bazı insanlar artık tuvalette yaşamak zorunda kaldığını söyledi.
Lazzarini, "Raporlara göre, kaçmaya çalışan insanlar öldürülüyor, cesetleri sokakta bırakılıyor. Enkaz altından insanları kurtarma görevleri de reddediliyor.UNRWA dahil olmak üzere insani yardım kuruluşlarının Kuzey Gazze'ye erişimi sağlanmalıdır. İnsani yardımları askeri amaçlar uğruna reddetmek ve silahlandırmak ahlaki pusulanın ne kadar düşük olduğunun bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.
Yardımların Gazze'de ihtiyacı olan herkese, sivillere, çocuklara ve rehinelere ulaşması gerektiğini belirten Lazzarini, "Hiç kimse yardım için veya yardım almak için yalvarmamalıdır. Ateşkes, bu bitmek bilmeyen kabusa son vermenin başlangıcıdır." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.
Gazze'deki direniş gruplarından Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, gerçekleştirdikleri ayrı operasylonlarda işgal ordusunun mevzilendiği hedefleri roket ve havan toplarıyla bombaladı.
İşgal rejimi, Gazze’de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Yardım bekleyenlerin de hedef alındığı saldırılarda 6 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İşgal rejimin Gazze kentini işgal planına onay vermesiyle, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık bir milyon Filistinli bir kez daha zorla göç ettirilecek.