UNRWA siyonist tehditlere boyun eğerek binlerce Gazzelinin barındığı okulların boşaltılmasını talep etti

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'deki 5 okulun işgal tarafından bombalanabileceği tehdidine karşı okulların boşaltılmasını talep etti.
UNRWA'nın Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş binlerce insanı barındıran 5 okulunun boşaltılmasını talep ettiği ve onlara verdiği desteği durdurduğu belirtildi.
El Cezire'nin haberine göre UNRWA'nın Gazze Şeridi'ndeki barınma merkezi müdürü Muhammad Şiveydeh, "UNRWA bugün bizden 5 okulu boşaltmamızı istedi ve okulların tehlikede olduğunu ve onları koruyamayacağını söyledi. Artık bize herhangi bir hizmet sunmayacaklar ancak okulları yerinden edilenlerden tahliye etme imkanımız yok." dedi.
Filistin Kızılay'ı da bugün yaptığı açıklamada, işgal rejiminin, Kudüs Hastanesi'ni bombalama tehdidi aldığını bildirmiş ve hastanenin derhal boşaltılmasının talep edildiğini aktarmıştı.
Hastanede sağlık ekiplerinin yanı sıra 400'den fazla hasta ile güvenli bir yer kanısıyla hastaneye sığınan yaklaşık 12 bin yerinden edilmiş sivilin de bulunduğunu açıklayan Kızılay, dünyaya, El Ehli Baptist Hastanesi saldırısı gibi yeni bir katliamın önlenmesi için derhal harekete geçilmesi çağrısında bulunmuştu.
HAMAS'tan tepki
Öte yandan HAMAS, yaptğı yazılı açıklamayla UNRWA'nın kararına tepki gösterdi. Açıklamada şunlar kaydedildi:
"UNRWA yönetimini, Gazze'de yerinden edilmiş insanlar için barınma merkezi olarak kullanılan beş okulun boşaltılmasını talep eden siyonist tehditlere boyun eğmemeye çağırıyoruz. Ayrıca siyonist işgalin saldırganlığından kaçacak yeri veya barınağı olmayan okullardaki yerlerinden edilmiş insanlarla ilgilenerek hukuki ve ahlaki görevlerini yerine getirmeye devam etmeleri çağrısında bulunuyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne destek verdiklerini belirterek siyonist rejimin saldırılarını sert şekilde kınadı.
Avrupa ülkeleri, İran'a yönelik yasa dışı yaptırımları yeniden devreye sokmakla tehdit etti. Tahran, Batı'nın bu tutumunu "yeni bir diplomatik sabotaj" olarak nitelendirdi.
Suriye'nin güneyindeki Süveyda'da siyonist rejim desteğini arkasına alan Dürzi silahlı gruplar, hükümete başkaldırdı. Bölgedeki Bedevi aşiretlerine yönelik katliamlar sonrası, aşiret güçleri karşı saldırıya geçerek Süveyda şehir merkezine girdi.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.