UNRWA: Yakıt nedeniyle Gazze'de çalışmalarımız yarın duracak

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'deki yakıt stoklarının yarın biteceğini, bu nedenle çalışmalarını sonlandırma zorunda kalacaklarını bildirdi.
UNRWA'nın resmi X hesabından yapılan paylaşımda, "Yarın gece yakıtımız bitecek, bu da bizi çalışmalarımızı ve ihtiyaç sahibi insanlara insani yardım dağıtımını durdurmaya zorlayacak." denildi.
BBC'ye konuşan UNRWA Sözcüsü Tamara er-Rifai ise yaşanan bu durum nedeniyle Gazze'de ölümlerin yaşanabileceğine dikkat çekti.
Rifai, "Kamyonların yardımları ulaştırabilmesi için yakıta ihtiyacımız var. İnsanların temiz suya erişebilmesi, su arıtma tesisinin çalışması için yakıta ihtiyacımız var. Hastanelerde, çalışmaması durumunda insanların öleceği hayat kurtaran makinelerin yakıta ihtiyacı var." ifadelerine dikkat çekti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Karayip açıklarında Venezuela'ya ait balıkçı tipi bir tekneye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, 3 Venezuelalı hayatını kaybetti.
Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletinde yer alan Eifel bölgesinde, küçük uçak düştü, 2 kişi hayatını kaybetti.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik aç bırakma politikası sonucu çocuk ölümleri yaşanırken, Nasır Hastanesi'nde yetersiz beslenme nedeniyle tedavi altına alınan bebek ve çocuk sayısında artış yaşanıyor.
Meksika'nın güneybatısındaki Yucatan eyaletinde minibüs ile tır'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 15 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.