UNRWA: Yardımların askıya alınması devam ederse alternatif bir planımız yok

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Lübnan'daki ofisinin müdürü Dorothy Klaus, ajansa sağlanan finansmanların askıya alınmasının devam etmesi halinde Gazze'ye yardım ulaştırmak için alternatif planlarının olmadığını söyledi.
UNRWA Lübnan Ofisi Müdürü Dorothy Klaus, yaptığı açıklamada mümkün olduğu kadar çok sayıda bağışçının kuruma finansmanın dondurulmasını yeniden değerlendirdiklerinin sinyalini vermesini ve finansmanın kuruma geri verilmesini umduklarını söyledi.
Bu şekilde nakit akışı sorunları yaşamayacaklarını ve hizmetlerin kesintisiz olarak devam edeceğini belirten Klaus, aksi takdirde "alternatif bir planlarının olmadığını" kaydetti.
Klaus, finansmanın sürmemesi halinde UNRWA'nın nakit sıkıntısı çektiğinin bağışçı ülkelere ilk göstergesi olacağını ve bunun yılın ilk çeyreğinde sağlayamayacakları ilk hizmet olacağını vurguladı.
İşgalci siyonist rejimin hedef göstermesinin ardından 26 Ocak'ta ABD başta olmak üzere birçok ülke UNRWA'ya sağlanan fonların durdurulduğunu açıklamıştı.
UNRWA, 1949 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun kararıyla kuruldu ve adil bir çözüme kadar Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki beş faaliyet alanında mültecilere yardım ve koruma sağlamakla görevlendirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran'ın Cenevre’deki daimi temsilcisi ve büyükelçisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nde, İran karşıtı bir kararın kabul edilmesini sert bir şekilde eleştirerek, bu kararı ayrımcı bir girişim ve Konsey’in itibarını zedeleyici bir adım olarak değerlendirdi.
ABD'nin Çin'den ithal ürünlere uyguladığı yüzde 34'lük gümrük vergisi artışına karşılık, Çin'den aynı oranda misilleme geldi.
ABD'nin orta ve güney eyaletlerini vuran şiddetli fırtına ve hortumlar büyük yıkıma neden oldu. Son 24 saatte 30’dan fazla hortum meydana gelirken, ölenlerin sayısı 7’ye, yaralı sayısı ise 13'e yükseldi.
Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki askeri faaliyetleri, bölgedeki askeri altyapı projeleri, asker sayısı artışı ve ağır teçhizat konuşlandırmasının siyonist rejimi rahatsız ettiği belirtildi.