Ürdün, işgal rejimindeki elçisini geri çağırdı

Ürdün, siyonistlerin katliamlarına tepki olarak işgal rejimindeki Tel Aviv büyükelçisini geri çağırdı.
Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen El-Safadi, bugün Ürdün'ün Tel Aviv büyükelçisini derhal Ürdün'e çağırdı.
El-Safadi, işgalin Gazze'ye yönelik şiddetli saldırılarını kınayarak masum insanların, benzeri görülmemiş bir insani felakete maruz kaldığını söyledi.
İşgalin saldırılarının tüm bölgenin ve dünyanın güvenliğini ve barışı tehlikeye attığını söyleyen El-Safadi, geri çağırdıkları elçilerinin ancak işgalin Gazze'ye yönelik savaşını durdurması, yol açtığı insani felaketi ve Filistinlileri yiyecek, su, ilaç ve yaşam haklarından mahrum bırakan tüm engelleri durdurmasıyla gerçekleşebileceğini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.