Ürdün sınırındaki operasyonu gerçekleştiren şehidin kimliği belli oldu

Ürdün ve işgal altındaki Batı Şeria arasındaki sınır kapısı olan Karama noktasında 3 işgalciyi öldüren kişinin Ürdünlü Mahir El Cazi olduğu bildirildi.
"israil yayın kurumu", işgal ordusundaki kaynaklara dayanarak, Karama Sınır Kapısı'ndaki silahlı eylemin failinin şehit Mahir Ziyab Hüseyin El Cazi olduğunu bildirdi.
Kurum, şehidin 39 yaşındaa Ürdün vatandaşlığına sahip olduğunu ve Ürdün'ün güneyindeki Petra şehrinin doğusundaki Azrah kasabasından olduğunu belirtti.
Sosyal medya platformlarındaki Ürdün hesapları, şehidin, işgal yenilgiye uğramadan ateşkes yapmayı kabul etmeye Karameh Muharebesi komutanı "Meşhur El Cezi"nin aşiretinden olduğunu bildirdi.
Mahir El Cazi, bu sabah Karama noktasında düzenlediği silahlı eylemde 3 işgalciyi öldürdükten sonra şehit edilmişti.
Filistinli gruplar da yaptıkları açıklamayla şehidin eylemini tebrik ederek yapılan operasyonun işgalin suçlarına karşılık doğal bir tepki olduğunu vurgulamıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.