Ürdün'de halk, Filistin'de destek için sel olup aktı

Ürdün'de mahşeri kalabalık, Gazze halkına ve direnişe destek vermek için başkent Amman'da bir araya geldi.
Ürdün'ün başkenti Amman'da Gazze'deki Filistin direniş gruplarına ve işgal rejimi saldırganlığına karşı Gazze Şeridi'ne destek amacıyla bir yürüyüş başlatıldı.
Hüseyin Camisi önünde başlayan yürüyüşe katılanlar, Filistin bayrağını kaldırıp, Filistin direnişine destek sloganları attı.
Adeta insan selinin yaşandığı yürüyüşte halk, hükümet yetkililerinden Filistin sınırının açılmasını talep etti.
Başkent Amman'da El-Kaluti Cami Meydanı'nda düzenlenen bir diğer protestoya katılanlar da Arap ve İslam ülkelerinden Filistin halkına yönelik devam eden işgal ihlallerinin durdurulması için ciddi adımlar atılmasını talep etti.
Balka Valiliği'ndeki El-Bakaa Kampı'nda ve İrbid Valiliği'nin merkezindeki diğer kamplarda da dayanışma yürüyüşleri ve nöbetler düzenlendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.