Ürdün'den halk ABD elçiliğine doğru yürüdü

Ürdün'ün başkenti Amman'da binlerce kişi, Gazze ile dayanışmak ve Washington tarafından desteklenen işgal saldırganlığını telin etmek amacıyla ABD elçiliğine doğru yürüdü, hükümetlerine çağrılar yaptı.
Amman'da "Direnişi Destekleme ve Ürdün'ü Koruma Ulusal Forumu"nun çağrısı üzerine binlerce kişi Ebad el-Rahman Camii önünde toplandı.
Katılımcılar ABD ve işgali telin eden, Gazze direnişini ise destekleyen sloganlar ve pankartlar eşliğinde ABD büyükelçiliği yakınlarına kadar yürüdü.
Etkinliği düzenleyenler, amaçlarının ABD desteğiyle gerçekleştirilen Gazze'deki soykırımın sona ermesini talep etmek ve Ürdün hükümetinden Gazze'deki Filistin halkının kararlılığını desteklemek için daha fazla adım atmasını talep etmek olduğunu söyledi.
Göstericiler işgalle ilişkilerin tamamen kesilmesini, anlaşmaların iptal edilmesini talep etti.
Etkinliğe katılanlar, ABD'nin, Gazze Şeridi'nde devam eden soykırım savaşından sorumlu olduğunu çünkü işgale her türlü siyasi, mali ve askeri desteği tam olarak sağladığına dikkat çekti.
Katılımcılar, HAMAS'ın önderlik ettiği direnişin işgalciye karşı meşru direniş olduğunu vurgulayarak, siyonist varlığın "terörizmin ta kendisi" olduğunu ve ABD'nin terörizmin kökeni ve kaynağı olduğunu vurguladılar.
Etkinlikteki konuşmacılar, "insan haklarını savunduğunu iddia eden örgütlerin gözü önünde gerçekleşen soykırıma rağmen sessiz kalınmasını" kınadılar.
Öte yandan Ürdün'ün İrbid, Akabe ve Kerek şehirlerinde de Gazze'yle dayanışma amacıyla mitingler düzenlendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.