Yemen halkından Gazze için milyonluk gösteri: "Allah'ın kudretiyle ABD'yi yendik, israili de yeneceğiz"
Yemen’in başkenti Sana’daki Sebîn Meydanı, "Gazze’ye destek için... Allah’ın gücüyle Amerika’yı yendik, israili de yeneceğiz" temasıyla düzenlenen yürüyüşe benzeri görülmemiş bir halk katılımına sahne oldu.
Başkent Sana’nın çeşitli mahallelerinden ve çevre ilçelerden gelen göstericiler, Ensarullah'a bağlı El-Mesire kanalı üzerinden ABD ve işgal rejimine mesaj verdi.
Katılımcılar, bugün sokaklara dökülmenin, Yemen halkının sabrının ve fedakârlıklarının boşa gitmediğinin, ABD’ye karşı zaferin tescili olduğunun ve mazlum Filistin halkının yanında durmanın meyvesini verdiğinin altını çizdi.
Göstericiler, ne pahasına olursa olsun Filistin halkına destekten vazgeçmeyeceklerini, Amerika’yı nasıl yendilerse işgalci rejimi de yeneceklerini, teslimiyetin Yemen halkının sözlüğünde yer almadığını ve tek seçeneklerinin güç kullanmak olduğunu vurguladı.
Yemenliler, “Yenilmez ve boyun eğmez olarak bilinen süper güç, Allah’ın kudreti ve Yemen halkının direnişi karşısında diz çöktü; uçak gemileri ve savaş gemileri Kızıldeniz’de ağır bedeller ödedi ve müzakereleri kabul etmek zorunda kaldı.” dediler.
Göstericiler, Sebîn Meydanı’ndaki yürüyüşün, Yemen’in özgür bölgelerinde düzenlenen yüzlerce yürüyüşten sadece biri olduğunu, bazılarının yüzlerce kilometre yol kat ederek bu onurlu etkinliğe katıldığını ifade etti.
Yemenliler, Sana kentinden ve şehrin devasa kalabalıkların meydanlara akın ederek, siyonist kibre karşı meydan okuma ve Amerika’ya karşı zafer ilanı yaptıklarını, Filistin’e ve Gazze direnişine sürekli destek verdiklerini yinelediler.
Bir katılımcı, diğer İslam ülkelerine seslenerek, Yemen halkının safına katılmaları ve Filistin’i savunma şerefine nail olmaları çağrısında bulundu ve Gazze’deki direnişçilere hitaben ise Kur’an’dan şu ayeti hatırlattı: “Nice az topluluk, Allah’ın izniyle çok topluluğu yenmiştir. Allah sabredenlerle beraberdir.”
Katılımcı, “Allah sizinle beraber, biz de sizinle beraberiz. Silahlarımız sizinle ve asla Gazze’yi ve Filistin’i yalnız bırakmayacağız.” diye ekledi.
Başka bir katılımcı, Amerika’nın yenildiğini, uçak gemilerinin ve savaş gemilerinin Kızıldeniz’den kaçtığını, bunun Allah’ın lütfu, liderin cesur komutası, silahlı kuvvetlerin, füze ve İHA birliklerinin darbeleri ve Yemen halkının kararlılığı sayesinde gerçekleştiğini söyledi.
Bir vatandaş, bugün Sebîn Meydanı’na çıkışının Allah’a, Peygamber’e ve liderin çağrısına cevap olduğunu belirterek, Yemen halkının günlük olarak meydanlara inmeye hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, ülkeyi işgalcilerden ve istilacılardan kurtarmaya kararlı olduklarını vurguladı.
Başka bir protestocu ise “Amerika’nın yenilgisini kutlamak için çıktık. israili de yeneceğiz. Füzelerimiz devam ediyor, asla durmayacak. israile rahat yüzü göstermeyeceğiz. Yemen halkı burada oldukça israil uyku yüzü göremeyecek. Arap ve İslam ülkelerine sesleniyoruz: Bugün harekete geçmeyecekseniz, ne zaman geçeceksiniz ey korkaklar, işbirlikçiler, normalleşenler!” (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Slovakya Başbakanı Robert Fico, bazı Batılı siyasetçilerin, Ukrayna’daki savaşta Rusya’yı yenilgiye uğratma stratejisinin başarısız olmasının ardından iki güç arasında savaş çıkmasını istediğini belirtti.
İşgal ordusunun yaklaşık üç yıldır sürdürdüğü savaş nedeniyle ciddi bir asker ve askeri teçhizat sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığı ve askerlerin izinlerini askıya almaya hazırlandığı bildirildi.
Katar'ın savaşı bitirmek için İran'ın şartlarını ABD'ye ilettiği ve ABD Başkanı Donald Trump'tan yanıt beklendiği bildirildi.
Rusya'da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması milletvekilleri ile 39 bölgenin parlamento üyeleri, bölge yöneticileri ve yerel meclis üyelerini belirlemek için yapılan seçimlerde oy verme işlemi ikinci gününde devam ediyor.