Yemen'den işgalci ABD'ye "Gerilim tırmanırsa gemilerinizi vururuz" mesajı

İşgalci ABD'nin Kızıldeniz'de Yemen'e karşı ortak koalisyon gücünün kurmasının ardından gerilim tırmanıyor.
Siyonist işgal rejimine her türlü desteğini açıktan yapan işgalci ABD, Yemen'in, HAMAS'a desteğine karşı, Kızıldeniz'de ortak koalisyon gücünü oluşturdu.
Yemen'deki Husilerin lideri Abdülmelik el-Husi, Kızıldeniz'de herhangi bir gerilim durumunda ABD savaş gemilerini roket ve İHA'larla vuracaklarını ifade etti.
Abdülmelik el-Husi, yaptığı konuşmada, işgalci ABD'nin gerilimi tırmandırmaya yönelik herhangi bir eğilimi veya Yemen'i hedef alması karşısında boş durmayacaklarını belirtti.
Kızıldeniz'de herhangi bir gerilim durumunda işgalci ABD savaş gemilerini ve nakliye trafiğini roketlerle ve insansız hava araçlarıyla hedef alacaklarını ifade eden Abdülmelik el-Husi, Kızıldeniz'e kıyısı olan ülkelerin ABD müdahalesinden etkileneceğini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırılarının Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmenin yanı sıra ülkeyi son derece hassas bir dönemde daha da istikrarsızlaştırdığını belirtti.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.