Yemen'den işgalci ABD'ye "Gerilim tırmanırsa gemilerinizi vururuz" mesajı

İşgalci ABD'nin Kızıldeniz'de Yemen'e karşı ortak koalisyon gücünün kurmasının ardından gerilim tırmanıyor.
Siyonist işgal rejimine her türlü desteğini açıktan yapan işgalci ABD, Yemen'in, HAMAS'a desteğine karşı, Kızıldeniz'de ortak koalisyon gücünü oluşturdu.
Yemen'deki Husilerin lideri Abdülmelik el-Husi, Kızıldeniz'de herhangi bir gerilim durumunda ABD savaş gemilerini roket ve İHA'larla vuracaklarını ifade etti.
Abdülmelik el-Husi, yaptığı konuşmada, işgalci ABD'nin gerilimi tırmandırmaya yönelik herhangi bir eğilimi veya Yemen'i hedef alması karşısında boş durmayacaklarını belirtti.
Kızıldeniz'de herhangi bir gerilim durumunda işgalci ABD savaş gemilerini ve nakliye trafiğini roketlerle ve insansız hava araçlarıyla hedef alacaklarını ifade eden Abdülmelik el-Husi, Kızıldeniz'e kıyısı olan ülkelerin ABD müdahalesinden etkileneceğini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.