Zelenskiy: Rusya son bir haftada Ukrayna'ya 106 füze ve yaklaşık 2 bin 200 İHA ile saldırdı
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun son bir haftada gerçekleştirdiği saldırılarda 106 füze, yaklaşık 2 bin 200 silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve 1730'dan fazla güdümlü bomba kullandığını açıkladı.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zelenskiy, Rusya'nın son yedi günde Ukrayna'nın farklı bölgelerine yoğun hava saldırıları düzenlediğini belirtti.
Rus güçlerinin bu süreçte ülkeye 106 farklı tipte füze fırlattığını aktaran Zelenskiy, saldırılarda yaklaşık 2 bin 200 SİHA ile 1730'dan fazla güdümlü bombanın da kullanıldığını ifade etti.
Başkent Kiev başta olmak üzere birçok yerleşim yerinin hedef alındığını kaydeden Zelenskiy, 2 Temmuz'daki saldırıda Kiev'de 31 kişinin hayatını kaybettiğini, 102 kişinin ise yaralandığını bildirdi.
Zelenskiy ayrıca, ülkesinin hava savunma kapasitesini güçlendirmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye Cumhurbaşkanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Suriye'yi ziyaret etmesinin beklendiğini duyurdu.
Pakistan medyasına göre İran ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki bir sonraki görüşme turunun muhtemelen İslamabad'da veya İsviçre'nin Bürgenstock kentinde gerçekleşmesi bekleniyor.
HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım, işgal medyasında HAMAS'ın askeri kapasitesine ilişkin öne sürülen iddiaların, Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkes ihlallerini meşrulaştırma amacı taşıdığını belirterek, medya kuruluşlarını bu tür haberleri aktarırken dikkatli olmaya çağırdı.