Zimbabve'de feribot faciası: Can kaybı 84'e yükseldi
Zimbabve'de Kariba Gölü'nde geçen hafta aşırı yük nedeniyle alabora olan feribotta hayatını kaybedenlerin sayısı 84'e yükseldi.
Polis, salı günü şiddetli dalgalar nedeniyle batan feribottaki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve son olarak 12 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Böylece 72 olarak açıklanan can kaybı 84'e çıktı.
Zimbabve Afet Yönetim Kurumuna göre kazadan 77 kişi kurtarıldı. Feribotun 90 kişi taşıma kapasitesine sahip olmasına rağmen kazada gemide 153'e kadar yolcu bulunduğu tahmin ediliyordu. Son resmi veriler ise yolcu sayısının daha da yüksek olabileceğine işaret ediyor.
Polis, kayıp olduğu bildirilen kişilere ulaşmak amacıyla arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Kazanın meydana geldiği eski feribotun, yolların kötü durumda ve toplu taşıma imkanlarının sınırlı olduğu ülkenin kuzeybatısındaki kırsal ve balıkçı topluluklarına ulaşım sağladığı bildirildi.
Hayatını kaybedenler arasında 18 çocuğun bulunduğu, en küçüğünün yalnızca 1 yaşında olduğu açıklandı. Polis, ölen 16 kişinin 10 yaşında veya daha küçük olduğunu bildirdi.
Zimbabve ile Zambiya arasında paylaşılan Kariba Gölü, 1950'lerin sonu ile 1960'ların başında Zambezi Nehri üzerine baraj inşa edilmesiyle oluşturuldu. Hacim bakımından dünyanın en büyük yapay gölü olarak bilinen Kariba, 200 kilometreden fazla uzunluğa ve bazı bölgelerde 40 kilometreye varan genişliğe sahip. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus birliklerinin Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Zaporojye Bölgesi'ndeki iki yerleşimin daha kontrolünü ele geçirdiğini açıkladı.
İngiliz yayın kuruluşu BBC, Trump'ın kuruluşa karşı açtığı 10 milyar dolarlık tazminat davası kapsamında, Trump ailesinin bazı üyelerinden belge ve ifade alınabilmesi için ABD mahkemesinden yardım istedi.
Norveç'in Svalbard Takımadaları'nda bir gemi yolcusu, kıyıda uyuyan kutup ayısını gemi düdüğünü çalarak uyandırınca 50 bin Norveç kronu (yaklaşık 5 bin dolar) para cezasına çarptırıldı. Yetkililer, koruma altındaki kutup ayısının doğal davranışının rahatsız edilmesini çevre kurallarının ihlali olarak değerlendirdi.