Esir Kulübü: Binlerce esir başka türden bir soykırımla karşı karşıya

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimi zindanlarında tutulan binlerce esir ile işgal kamplarında tutulan Gazzeli esirlerin bir başka türden soykırımla karşı karşıya olduklarını açıkladı.
Esir Kulübü, işgalci siyonistlerin Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği soykırımla birlikte esirlere yönelik sistematik baskıların da arttığını ve benzeri görülmemiş boyutlara ulaştığını söyledi.
Esir Kulübü, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, esirlerin çeşitli işkencelere maruz kaldıklarını ve aç bırakıldıklarını, sağlık hizmetlerinden yoksun olduklarını, cinsel saldırı gibi çeşitli düzeylerde saldırılara maruz kaldıklarını, esirlere muamelede uluslararası hukukun ve anlaşmaların göz ardı edildiğini açıkladı.
Soykırımın başından bu yana 45 esir ve tutuklunun şehid olduğunu bildiren Esir Kulübü, bu sayının sadece şehadeti ilan edilenler ve kimliği tespit edilenler olduğunu ifade etti.
Esir Kulübü, her yıl 29 Kasım’da kutlanan Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü münasebetiyle yayınladığı bildiride, savaşın başından bu yana esirlere uygulanan baskıların zaman geçtikçe daha da ağırlaştığını, yaralı ve hasta esirlerin durumlarının soykırımdan sonra daha da kötüleştiğini belirtti.
Esirlerin durumunun mevcut şeklinde kalması halinde esirlerden şehid düşenlerin sayısının artmasından endişe duyulduğunu dile getiren Esir Kulübü, işgal rejimine baskı yapılmasını istedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, siyonist rejimin ülkenin güneyine düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili olarak, "israilin tekrarlanan saldırıları, sahte güvenlik bahaneleriyle ulusal istikrarı zayıflatma girişimidir." dedi.