Akdeniz'e 56 derslikli 3 yeni okul
Mersin Valisi Atilla Toros, Mersin'in Akdeniz ilçesinde yapımı devam eden 3 eğitim yatırımını yerinde inceleyerek çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.
Vali Toros, ilk olarak Adanalıoğlu Mahallesi'nde yapımı süren 24 derslikli Adanalıoğlu Reşit Can Ortaokulu inşaatını inceledi. Ardından Iğdır Mahallesi'ndeki 8 derslikli Iğdır İlkokulu şantiyesini ziyaret eden Toros, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Toros, ilçedeki incelemelerini 24 derslikli Mimar Sinan Ortaokulu inşaatında sürdürdü. Burada da okulun yapım süreci ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İncelemelerin ardından değerlendirmede bulunan Vali Toros, yatırımların tamamlanmasıyla öğrencilerin eğitim imkanlarının güçleneceğini belirterek okulların öğrenciler, eğitim camiası ve Mersin için hayırlı olmasını diledi.
Vali Toros'a incelemeleri sırasında Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci eşlik etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden açıklandı.
29 Temmuz'da başlayan 2026-YKS tercih işlemleri bugün saat 23.59'da sona erecek. Adayların tercihlerini son dakikaya bırakmaması ve kılavuzdaki bilgileri dikkatle kontrol etmesi gerekiyor.
ÖSYM, bugün gerçekleştirilen 2026-YÖKDİL/2'nin temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarını adayların erişimine açtı.