Ara tatil sona eriyor: Yarın ders zili çalacak
Yaklaşık 18 milyon öğrenci için 2025-2026 eğitim-öğretim yılının birinci ara tatili yarın sona eriyor.
2025-2026 eğitim-öğretim yılının birinci ara tatili 10-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleşmişti.
Yarın (17 Kasım 2025 Pazartesi) öğrenciler ders başı yapacak.
Yarıyıl tatili de 19 Ocak 2026 Pazartesi başlayacak ve 30 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek.
İkinci dönem, 2 Şubat 2026 Pazartesi başlayacak ve 26 Haziran 2026 Cuma günü eğitim öğretim dönemi tamamlanacak.
İkinci dönemin ara tatili ise 16 Mart 2026 tarihinde başlayıp 20 Mart 2026 Cuma sona erecek.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki sınav 14 Haziran 2026 Pazar günü yapılacak.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 20–21 Haziran'da, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 19 Temmuz'da, Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) ise 1 Mart'ta gerçekleştirilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Millî Eğitim Bakanlığı, eğitim kadrosuna katılacak 15 bin sözleşmeli öğretmen için tercih başvurularının e-Devlet üzerinden yarın açılacağını duyurdu. Süreç 21 Kasım'da sona erecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 19 Ekim'de gerçekleştirilen 2025 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2025-TR-YÖS/2) sonuçlarının açıklandığını bildirdi.
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2026 yılı sınav takviminin yayımlandığını duyurarak YKS, DGS, MSÜ, KPSS ve MEB-AGS sınavlarının tarihlerini paylaştı.