60 Yaş Tazelenme Üniversitesi kapsamında Batman Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzalanan protokolün ardından yeni eğitim döneminin açılışı gerçekleştirildi.
Törenin açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, "Bu programla, hayatlarının farklı dönemlerinde edindikleri bilgi ve tecrübeleri gençlerle paylaşacak olan değerli büyüklerimiz, hem sosyal hayata aktif katılım gösterecek hem de gençlerimize rehberlik edecekler. 60 yaş ve üzeri bireyler için özel olarak hazırlanan dersler ve etkinliklerle, yaşam boyu öğrenme felsefesini benimsiyoruz." dedi.
60+ Tazelenme Üniversitesinin, bilimsel çalışmalara ve sosyal yardımlaşmaya katkıda bulunarak, öğrenciler arasında gönüllülük esasına dayalı bir ilişki geliştireceğini vurgulayan Demir, konuşmasının devamında, "Özellikle yaş özellikleri dikkate alınarak hazırlanan programımız, katılımcıların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenlenmiştir. Amacımız, büyüklerimizin deneyimlerinden faydalanarak, eğitimlerine katkı sunmaktır." sözlerine yer verdi.
Programın ilk döneminde yabancı dil dersleri ve sağlık, spor, sanat gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağını belirten Demir, bu yeni girişimin üniversite topluluğuna büyük bir değer katacağını ifade etti.
Açılış töreni, farklı üniversitelerden katılan akademisyenlerin de katkılarıyla zenginleştirildi.
Programın devamında, Batman Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversiteleri Kampüs İş Birlikleri ve Tecrübe Paylaşımı” konulu bir panel düzenlendi.
Panelde konuşan Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan, "Tazelenme Üniversiteleri, yaşlı bireyler için yeni bir sosyal atmosfer ve öğrenme alanı oluşturuyor. 60+ Tazelenme Üniversitelerinin açılışıyla genç nesil ile tecrübeli nesli aynı kampüste bir araya getirme fırsatı buluyoruz. Bu anlamda program, hem akademik hem de toplumsal açıdan önem taşıyor." ifadelerini kullandı.
Öğr. Gör. Ebru Noyan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde; Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Neşe Karakaş, Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Efe, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sevda Öztürker ise programın üniversite uygulamalarına dair bilgiler paylaştı.
Program, Rektör Demir tarafından konuklara Batman Üniversitesi Yayınevi tarafından yayımlanan Dün Bugün Yarın Batman adlı eserin hediye edilmesi ve 60+ Tazelenme Üniversitesi yeni kayıt yaptıran öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, eğitim imkânlarını iyileştirerek daha kaliteli eğitim ortamları sağlamak amacıyla özel eğitim okullarına, öğrencilerin yaş ve gelişim özelliklerine göre özenle seçilen çok sayıda eğitsel materyal ve spor malzemesi ulaştırıldı.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 15 Haziran 2025'te yapılacak.
Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen "2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü" çerçevesinde Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hasankeyf Beşir Tutuş Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.