Batman'dan LGS'de çifte Türkiye birinciliği
2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda Batman'dan iki öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.
13 Haziran tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları açıklandı.
Sonuçlara göre Batman'dan iki öğrenci, 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde etti.
Türkiye birincisi olan öğrencilerden biri Fatih Ortaokulu öğrencisi Muhammet Emir Ezgin, diğeri ise Batman'daki bir özel okulun öğrencisi Mir Bedirhan Noyan oldu.
İl Millî Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, elde edilen başarının öğrencilerin çalışmaları, öğretmenlerin emeği ve velilerin desteğiyle gerçekleştiğini belirtti.
Ciğer "LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birinciliği elde eden öğrencilerimizle büyük bir gurur yaşıyoruz. Bu başarı; planlı çalışmanın, disiplinli emeğin ve eğitim camiamızın ortaya koyduğu özverinin en güzel göstergesidir. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, onların yetişmesinde emeği bulunan öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Başarılarının hayatları boyunca devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye'nin dört bir yanındaki imam hatip okullarından eğitim alan 31 öğrenci, LGS'de 500 tam puan alarak şampiyon oldu.
Mardin Artuklu Hacı Süphiye Bölmez İmam Hatip Ortaokulu'ndan Mehmet Efe Arslanhan, girdiği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavından 500 tam puan almayı başardı. Bir imam hatipli öğrenci olarak bu başarıdan büyük mutluluk duyduğunu belirten Arslanhan, başarısını disiplinli ve verimli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.
LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih sürecine dikkat çeken uzman eğitimci İsmail Doğan, öğrenci ve velilere önemli uyarılarda bulundu.