Bitlis'te YKS heyecanı başladı

Bu yıl uygulanan YKS'nin ilk oturumu TYT maratonu, bütün Türkiye'de olduğu gibi Bitlis'te de heyecanla başladı.
Bu yıl ilk defa uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu, bütün Türkiye'de olduğu gibi Bitlis'te de heyecanla başladı. Bitlis'te il geneli 2 merkez ve 50 salonda toplam 9 bin 600 öğrenci ter dökecek. 3 bin 936 öğrenci ise ilk kez sınavla tanışacak.
Sınav öncesi bütün hazırlıklar tamamlandı
Türkiye geneli YKS'de 2 milyondan fazla aday yarışıyor. Sınav öncesi Bitlis'te bütün hazırlıklar tamamlandı. Sınavın yapılacağı okul önlerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Okul çevrelerinde gürültüye neden olabilecek çalışmalar durduruldu. Okullar sınava hazır hale getirildi. Sınav soruları ve optik okuyucuların kente getirilmesi için gerekli önlemler alındı. Öğrencilerin sınava yetişmeleri için şehir içi otobüs ve minibüs sayıları artırıldı.
Sınav saatleri ve soru sayısı
Adaylar, sınava girecekleri okulların önlerine saatler öncesinden geldiler. Kimi adaylar aileleriyle birlikte gelmeyi tercih ederken, kimileri ise yakın bir arkadaşı veya tek başına gelmeyi tercih etti. Saat 09.30'dan itibaren adaylar, üst aramasından geçirilerek sınav salonlarına alındılar. Adaylar, salon görevlilerinin yardımıyla sınava girecekleri sınıflara alındı. Saat 10.00'dan itibaren sınavların yapılacağı okulların kapıları kapatıldı.
Adaylar, sınav maratonu nedeniyle içeride ter dökerken, onları okul bahçelerinde bekleyen aileleri ise dua etti. Kimi aileler, sınav bitene kadar çocuklarının başarısı için dışarıda Yasin-i Şerif okudular.
TYT'de adaylara, Türkçe ve temel matematik testlerinden 40'ar; sosyal ve fen bilimlerinden ise 20'şer olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. AYT'de ise Türk dili ve edebiyatı-sosyal bilimler-1, sosyal bilimler-2, matematik ve fen bilimleri testlerinden 40'ar soru çıkacak. YDT adaylarına da 80 soru sorulacak. YKS sonuçları, 31 Temmuz'da açıklanacak.
Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, iki gün boyunca 2 merkez ve 50 salonda gerçekleştirilecek sınav için bütün hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, sınava giren adaylara başarılar diledi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçe süreçlerini dijital platformlarla hızlandırıyor, yapay zekâ destekli projelerle kamu kaynaklarını daha verimli ve veriye dayalı şekilde yönetiyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar, kamu kaynaklarının tasarruflu kullanımını hedefliyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2025 Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek 2025 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumlarına başvuran adayların sınava giriş belgeleri erişime açıldı.
Bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak ve toplumsal bilinç düzeyini artırmak amacıyla hazırlanan "Güçlenmek: Bağımlılıktan Esenliğe" bülteni yayımlandı. Bülten bağımlılığın bireyler üzerindeki etkilerini, önleyici müdahale programlarına ilişkin bilgileri ve toplumsal yansımalarını içeriyor.
Siirt'te yaz Kur'an kursunun açılış programında konuşan Vali Dr. Kemal Kızılkaya, çocukluk yıllarında Kur’an kursuna gitmiş biri olarak, Kur’an-ı Kerim’in ve dini bilginin hayatına olan etkilerini dile getirdi.