KPSS-2025/2 tercih süreci başladı
Kamu kurumlarında görev almak isteyen adaylar için KPSS-2025/2 tercih süreci bugün itibariyle başladı.
ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, lise, ön lisans ve lisans mezunlarına yönelik kadrolar yayımlandı.
Adaylar, tercihlerini 25 Aralık saat 23.59’a kadar ais.osym.gov.tr üzerinden yapabilecek.
Tercih yapmadan önce ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunun dikkatle incelenmesi ve nitelik kodlarına uygun kadroların seçilmesi gerekiyor.
Tercih ücreti 130 TL olarak belirlenirken, ödeme işlemleri ÖSYM sistemi üzerinden ya da anlaşmalı bankalardan yapılabilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Eğitim Bakanlığınca, lisansüstü öğrenim görmek üzere 811 öğrenci yurt dışına gönderilecek. "2025 Yılı 1416 Bursları" için başvurular, Bakanlık Resmî Burslu Öğrenci Sistemi (REBUS) üzerinden 19-30 Aralık tarihleri arasında alınacak.
Milli Eğitim Bakanlığınca dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında temmuz ayında hayata geçirilen Öğretmen Bilgi Servisi "ÖBS" ve Okul Veli Asistanı'ndan "OVA", bugüne kadar toplam 600 bini aşkın öğretmen ve veli yararlandı.
Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Damla Anaokulu velilerine yönelik çocuklarda mahremiyet bilinci ve aile içi iletişim konularını ele alan bir eğitim programı gerçekleştirdi.