KPSS Alan Bilgisi oturumları bugün ve yarın yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi oturumları bugün ve yarın gerçekleştirilecek.
30 il, 35 sınav merkezinde yapılacak Alan Bilgisi oturumlarına toplam 171 bin 655 aday başvurdu.
Sınavlar için 448 bina, 6 bin 341 salon kullanılacak.
Toplam 22 bin 556 kişi hafta sonu görev yapacak.
Sınav güvenliği için 2 bin 727 emniyet görevlisi sahada olacak.
2024-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) yarın saat 10.15'te gerçekleştirilecek. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.
2. oturum (hukuk, iktisat, maliye) 14.45'te başlayacak. Adaylar saat 10.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.
Her iki oturumda da adaylara 150 dakika süre verilecek.
2024-KPSS Lisans Alan Bilgisi 3. oturumu ise (işletme, muhasebe, istatistik) yarın saat 10.15'te düzenlenecek.
Adaylara, 160 dakika süre verilecek.
Oturumlara 346 engelli aday başvurdu. Engelli adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek.
Sınav sonuçları, 23 Ağustos'ta açıklanacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), aile eğitimi konusunda farkındalık oluşturma ve aileyi muhafaza etme noktasında önemli noktalara dikkat çekmek için "En güvenilir sığınak, ailedir" temasıyla "Çocuk eğitiminde ailenin rolü" başlıklı seminer gerçekleştirdi.
23 Nisan Dünya Kitap Günü dolayısıyla konuşan yazarlar Halit Ertuğrul ve İbrahim Halil Temel, dijital dünyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, okuma alışkanlığının ancak ebeveyn ve öğretmenlerin birlikte vereceği emekle kazandırılabileceğini vurguladı.
Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı köylerde taşımalı eğitimle ilçe merkezindeki okullara giden öğrenciler, yetersiz denetim ve kontrol eksikliği nedeniyle mağdur ediliyor.
Batman'da "Gazze’den Cihana Müslüman Kadının Direnişi" konulu programda, Filistin’deki kadın direnişçiler üzerinden Müslüman kadının mücadeledeki yeri ve önemi vurgulandı. Akademisyenler, direnişin omurgasının kadınlar olduğuna dikkat çekti.