KPSS süreci 7 Eylül’de Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuyla başlayacak

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 7 Eylül'de yapılacak Genel Yetenek–Genel Kültür oturumuyla başlayacak.
ÖSYM’nin açıklamasına göre, 7 Eylül Pazar günü düzenlenecek oturumda adaylara toplam 120 soru yöneltilecek ve sınav süresi 130 dakika olacak.
Saat 10.15’te başlayacak sınav için, adayların en geç saat 10.00’a kadar sınav binalarında bulunmaları gerekecek.
Sınav, 12.25’te sona erecek.
KPSS Alan Bilgisi sınavları ise 13-14 Eylül tarihlerinde üç oturum halinde gerçekleştirilecek.
13 Eylül Cumartesi günü saat 10.15’te başlayacak ilk oturumda Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri testleri uygulanacak.
Aynı gün saat 14.45’te yapılacak ikinci oturumda ise Hukuk, İktisat ve Maliye alanları yer alacak.
Üçüncü ve son oturum, 14 Eylül Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve İşletme, Muhasebe ile İstatistik testlerinden oluşacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
8 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk gününde, İstanbul’da yaşanabilecek trafik yoğunluğunu azaltmak için derslerin 10.00-15.00 saatleri arasında yapılmasına karar verildi.
Okulların açılmasına günler kala konuşan İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Gaziantep Temsilcisi Mehmet Taş, öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilere önemli tavsiyelerde bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 12 yıllık zorunlu eğitimin kısaltılmasına ilişkin kamuoyu oluştuğunu belirterek, “Revizyon planlıyoruz, karar alındığında paylaşacağız.” dedi.