Milli Eğitim Bakanı Tekin, 81 ilin milli eğitim müdürleriyle Şırnak'ta buluşacak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 81 ilin milli eğitim müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek değerlendirme ve istişare programına başkanlık etmek üzere Şırnak'a geldi.
Kentte çeşitli temaslarda bulunacak Bakan Tekin, Şırnak Valiliğini ziyaret etti. Tekin'i Valilikte Şırnak Valisi Birol Ekici ve il protokolü karşıladı.
Valilikte gerçekleştirilen görüşmede, kentte devam eden ve planlanan eğitim yatırımları, okulların fiziki altyapısının geliştirilmesi ve eğitim hizmetlerinin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.
Tekin, Şırnak'taki eğitim faaliyetleri ve yatırımlar hakkında Vali Ekici'den bilgi aldı. Görüşmede ayrıca kentin eğitim altyapısının daha da güçlendirilmesi için hayata geçirilebilecek çalışmalar değerlendirildi.
Eğitim politikaları Şırnak'ta değerlendirilecek
Bakan Tekin'in başkanlığında Şırnak'ta düzenlenecek programlara 81 ilin milli eğitim müdürleri katılacak.
Programlarda Türkiye genelinde uygulanan eğitim politikaları, illerde yürütülen çalışmalar ve eğitim alanındaki güncel gelişmelerin değerlendirilmesi, illerin ihtiyaçları ve eğitim altyapısının geliştirilmesine yönelik çalışmaların istişare edilmesi bekleniyor.
Şırnak'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek buluşmanın, illerdeki eğitim çalışmalarının değerlendirilmesi ve eğitim hizmetlerinin daha etkin yürütülmesine yönelik yeni çalışmaların ele alınması açısından önem taşıdığı belirtildi.
Bakan Tekin'in Şırnak'taki temasları, çeşitli ziyaret ve programlarla devam edecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ÖSYM, 2026 Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS/2) ve İdari Yargı Ön Sınavı (İYÖS) başvurularının başladığını açıkladı.
2027 Avrupa Oyunları nedeniyle İstanbul’daki üniversitelerde bahar dönemi bir ay erken tamamlanacak.
Batman İl Müftülüğü koordinesinde düzenlenen "Dinimi Öğreniyorum" Bilgi Yarışması'na Yaz Kur'an Kurslarına devam eden 150 öğrenci katıldı.