Öğretmen atamalarında KPSS şartı kaldırıldı

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmî Gazete'de yayımlandı.
Öğretmen atamalarında KPSS şartı kaldırıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre 1 Eylül 2025 itibariyle öğretmen atamalarında KPSS şartı aranmayacak.
Bu tarihe kadar eski yönetmelik geçerli olacak.
"Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de daha önce yaptığı açıklamada, "2025 yılında öğretmen adayı arkadaşlarımız için bir KPSS olmayacak. ÖSYM ile yaptığımız protokol ile Akademi Giriş Sınavı (AGS) adıyla bir sınavı organize ettik. 2025’te ilk defa 13 Temmuz'da yapılacak. AGS sonuçlarına göre atamalarımızı, Milli Eğitim Akademisi’ne giriş sürecini başlatacağız. Akademi’deki eğitimden sonra da öğretmen arkadaşlarımızı istihdam etmiş olacağız." ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ÖSYM, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavına başvuruların başladığını duyurdu.
Batman Çayı kenarında 50 dönümlük alanda kurulan "Sürücü Akademisi" sürücü adaylarının kullanımına sunuldu.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıyla, özel okullarda ücretsiz dağıtılan MEB onaylı ders kitaplarının kullanılıp kullanılmadığının sıkı şekilde denetlenmesini istedi.
Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Gercüş İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Yaz Kur’an Kursları kapanış programına katılarak öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti.