Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

KPSS-2025/4 kapsamında Sağlık Bakanlığı’na sözleşmeli sağlık personeli alımı için tercih işlemleri başladı. Adaylar tercihlerini 8 Mayıs saat 23.59’a kadar yapabilecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Sağlık Bakanlığı’nın sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin tercih sürecinin başladığını duyurdu. Adaylar, tercihlerini 8 Mayıs 2025 Çarşamba günü saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin resmi internet adresi https://ais.osym.gov.tr üzerinden yapabilecek.
Tercihler, KPSS-2025/4 Tercih Kılavuzu'nda belirtilen kurallara göre gerçekleştirilecek. Adaylar sisteme T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak tercih işlemlerini bireysel olarak tamamlayabilecek.
Sağlık Bakanlığı, alımların hangi kadro ve unvanlar için yapılacağına ilişkin detayları Tercih Kılavuzu aracılığıyla paylaştı. Adayların, tercih yapmadan önce kılavuzu dikkatle incelemesi önemle vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde düzenlenen Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması Türkiye finalinde gençlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, yarışmanın gençlerin hem kültürel hem inançsal gelişimi için önem taşıdığını vurguladı.
ÖSYM tarafından düzenlenen 2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarına T.C. Kimlik Numarası ve ÖSYM şifresiyle erişebilecek.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okulların erken kapanmasının hukuken mümkün olmadığını belirterek, 180 iş günü kuralının geçerli olduğunu vurguladı. Ayrıca, zorunlu eğitim süresinin kısaltılmasına dair herhangi bir kararın bulunmadığını ifade etti.