Adana'da artan ekmek fiyatlarına vatandaşlardan tepki: Bir lokma ekmeğimiz vardı, o da elimizden gitti

Adana’da ekmeğin yüzde 25 zam ile 12,5 TL’ye yükselmesi, halkı zor durumda bırakırken vatandaşlar, "Bir lokma ekmeğimiz vardı, o da elimizden gitti" şeklinde tepkilerini dile getirdi.
Adana’da temel tüketim maddesi ekmeğin fiyatı 10 TL'den 12,5 TL’ye yüzde 25 zamla yükselince vatandaşlar, geçim sıkıntılarının daha da arttığını ifade etti.
Elektrik, doğal gaz ve kömür gibi enerji kaynaklarına gelen zamlarla birlikte vatandaşlar, ısınma ve temel gıda ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor.
Ekmek fiyatlarının artması, asgari ücretli ve emeklilerin bütçesini olumsuz etkilerken, düşük gelirli kesim bu durum karşısında zorlandıklarını dile getirdi.
Artan maliyetler yalnızca vatandaşları değil, esnafı da zorluyor; birçok işletme artan fiyatlar nedeniyle zam yapmak zorunda kalıyor.
Adana halkı, geçim sıkıntılarının giderek derinleştiğini ve yetkililerden çözüm beklediklerini belirtiyor.
"Aldığımız maaş ekmeğe ancak yetiyor"
Yaşadığı sıkıntıları dile getiren Emekli Ali Yılmaz, "Emekliye 2 lira zam geldi, ekmek 12,5 lira oldu. Elektriğe, doğal gaza sürekli zam geliyor. Okutacak öğrencisi olan vatandaş ne yapacak, nasıl geçinecek? Aldığımız maaş ekmeğe ancak yetiyor. Kömürün torbası olmuş 2.100 TL. Bir torba kömür 25-30 kilo, bir hafta gitmiyor, 3 günde bitiyor. Nasıl geçinecekler?" diye sordu.
"Bir lokma ekmeğimiz vardı, o da elimizden gitti"
Adana’da yaşayan Mehmet Emin Erzi ise artan fiyatların halk üzerindeki olumsuz etkisine değinerek, "Ekmek fiyatları Adana'da zaten yüksekti. Adana halkı gariban bir kesim. Ekmek 12,5 TL olunca gerçekten mustaribiz. Gariban ne yapsın, ne yesin? Bir ekmeği vardı, ekmek de 12,5 lira olunca ne yapacak bu millet? Allah yardım etsin, zor bir süreçten geçiyoruz. Bir lokma ekmeğimiz vardı, bir sıcak ekmeği sabah çayla yiyebiliyorduk. O da elimizden gitti. Ne yapacağız bilmiyoruz." açıklamalarına yer verdi.
"Bu zamlar sadece ekmekle sınırlı değil"
Dönerci esnafı İsmail Ayıcı da zamların esnafa yansıyan etkilerine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Malum, ekonomik şartlar şu anda halkı tamamen olumsuz etkiliyor. Ekmek fiyatları bize yansıdığı zaman otomatikman zam yapmak zorunda kalıyoruz. İnsanların alım gücünün azalmasından ötürü ister istemez bu durum bizi de etkiliyor. Ekmek 12,5 lira, her seferinde zam üstüne zam yapıyorlaar. Bu da halkı olumsuz etkiliyor. Genel anlamda ekonomik sıkıntılar var. Tavuk alıyoruz, yılbaşından önce zam yaptılar. Asgari ücrete zam gelmeden zam yapmaya başlıyorlar. Tüp de son bir ayda yaklaşık 200 lira zam yedi. Bu zamlar tek ekmekle sınırlı değil."
Vatandaşlar ve esnaf, ekonomik sıkıntıların çözülmesi için yetkililerden acil adımlar bekliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAKSİAD, "İnsanın ve emeğin değerini bilerek her zaman emekçinin yanındayız. İşçilerin haklarının korunduğu , çalışma şartları ve işçi güvenliğinin sağlandığı , her alın terinin karşılığının verildiği bir düzeninin inşasını savunuyoruz." dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, başta İspanya ve Portekiz olmak üzere Avrupa’yı etkileyen elektrik kesintilerine değinerek, “Hem kurulu güç açısından hem de sistem işletmesi açısından hiçbir sorunumuz yok. Şebekemiz, gayet güçlü bir şekilde ayakta duruyor.” dedi.
Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Beşiri yolu üzerinde bulunan ve yaşanan trafik kazalarının ardından mühürlenerek faaliyetleri durdurulan kır düğün salonlarının sahipleri, Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı'nı ziyaret ederek mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini talep ettiler.
Batman'da tarımla geçinen köylüler, artan üretim maliyetleri karşısında ürünlerini zararına satmak zorunda kalıyor. Fide, gübre ve mazot fiyatlarının yükselmesi üreticiyi zorlarken, çiftçiler destek bekliyor.