Altın haftaya yükselişle başladı
Küresel piyasalarda altının onsu 4 bin 394 dolardan alıcı buluyor. Gram altın ise Kapalıçarşı'da 6 bin 766 TL'den satılıyor.
Yeni haftanın ilk işlem gününde yatırımcıların gözü altın fiyatlarındaki hareketlilikte.
ABD ekonomisine ilişkin veriler ve küresel merkez bankalarının faiz politikalarına yönelik beklentiler, güvenli liman talebiyle birlikte altının yönü üzerinde etkili oluyor.
17 Ağustos Pazartesi günü piyasaları takip eden yatırımcılar, özellikle ons altın ve döviz kurundaki değişimlerin gram altın fiyatlarına yansımasını yakından izliyor.
Küresel ekonomik belirsizliklerin sürdüğü haftanın ilk gününde altındaki hareketliliğin gün boyunca devam etmesi bekleniyor.
Altın fiyatları 17 Ağustos sabahına yükselişle başladı.
Ons altın, şu sıralarda 4 bin 394 dolar seviyesinde bulunuyor.
Çeyrek altın 11 bin 36 lira, Cumhuriyet altını da 43 bin 972 liradan satılıyor.
Gram altın 6 bin 766 liradan değerleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, jeopolitik gelişmelerin olumsuz etkilerine rağmen mali disiplinin korunduğunu belirterek, ocak-temmuz döneminde faiz dışı bütçe fazlasının geçen yılın aynı dönemine göre 228 milyar lira artarak 470 milyar liraya ulaştığını bildirdi.
Batman'da artan uçuş seferleri ve yolcu talebine rağmen yüksek uçak bileti fiyatları vatandaşların ulaşım maliyetini artırıyor. Seyahat acenteleri, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bilet fiyatlarının yüksek seviyelerde seyrettiğini belirterek fiyatların düşürülmesi gerektiğini ifade etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, petrol, doğal gaz ve maden gelirlerinden Aile ve Gençlik Fonu’na bugüne kadar 21,9 milyar liradan fazla kaynak aktarıldığını açıkladı.
Brent petrolün varil fiyatı, yeni haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,11 gerileyerek 88,42 dolara düştü.