Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin'de iş dünyası temsilcileriyle buluşarak Türkiye'nin ekonomik kalkınma hedefleri ve istihdam politikaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla Mardin Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Mardin’de bulunan iş adamlarıyla buluşma programı gerçekleştirildi.
Programa, başta Bakan Işıkhan olmak üzere Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Mardin milletvekilleri ve iş adamları katıldı.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dilekleriyle konuşmasına başlayan Bakan Işıkhan, ülkenin afetlere karşı dayanıklılığının önemine dikkat çekti.
Işıkhan, “Türkiye’nin kalkınma sürecinde iş dünyasının önemli bir rol oynamaktadır. Mardin’in ekonomik potansiyelinin ülkenin büyüme hedeflerine ulaşmasında kilit bir noktada yer almaktadır. Yerel iş dünyası ile sık sık bir araya gelmenin, sahadan gelen geri bildirimlerin sorunların çözümü önemli bir kritiktir. Bir ayağımız hep Mardin’de olacak, şehrin tüm sorunlarını çözmek için çalışacağız. İş dünyasına verilen destekler devam edecek inşallah.” ifadelerine yer verdi.
Türkiye’nin 2023-2026 Orta Vadeli Programı’nın temel hedeflerinden birinin enflasyonu kontrol altına almak ve kalıcı istihdamı artırmak olduğunu belirten Işıkhan, “İşverenlere yönelik destekler süremeye devam edecek. İŞKUR vasıtasıyla işveren ve işçiyi buluşturma süreçleri hızlanıp ve yeni teşviklerle işletmelerin büyümesine katkı sağlanacak. İş-Pozitif projesi ve İşgücü Uyum Programı gibi yeni projelerle istihdam arttırılacak. Önümüzdeki dönemde de yine işverenlerimizin istihdam artışı noktasında desteklenmeye devam edileceği bir dönem olacak.” şeklinde aktardı.
İstihdamına yönelik projelerin önemine vurgu yapan Işıkhan, “İş-Pozitif projesi ile iş arayanlar ve işverenler arasındaki çevrimiçi bağlantıları kolaylaştıracağız. Ayrıca, iş kanunlarında yapılacak düzenlemelerle çalışma hayatının daha adil ve sürdürülebilir hale getirilecek. Türkiye’nin sosyal güvenlik, ihracat ve savunma sanayii alanlarında dünya ölçeğinde örnek gösterilen bir ülke konumuna gelmiştir. Ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması için çalışmaları hız kesmeden devam ettireceğiz inşallah.” dedi.
Işıkhan, Mardin’in tarihi, kültürel ve ekonomik açıdan Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirterek, “şehrin yeni yatırımlar ve istihdam alanlarıyla daha da büyüyeceğine kalpten inanıyoruz. Mardin’in geleceğini inşa etmede iş dünyası kritik bir rol oynayacak. Mardin’in kalkınmasında iş dünyasının katkıları asla göz ardı edilemez" ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Son dönemde fiyatları bir hayli artan ve dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakan tüp gaz fiyatları, tepkilere neden oluyor
Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, mültecilerin güvenli koşullar sağlandığında ülkelerine döneceğini ve kiralık konut fazlalığı oluşacağını belirtti.
Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,6, Ocak-Kasım döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 arttı.
Tavuk eti üretimi 216 bin 754 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,71 milyar adet olarak gerçekleşti.