Eskişehir'de gıda denetimlerinde 739 bin TL'yi aşan ceza uygulandı
Eskişehir'de 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen gıda ve yem işletmesi denetimlerinde 7 idari yaptırım uygulanırken toplam 739 bin 729 TL para cezası kesildi.
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla yürütülen haftalık denetim çalışmalarının sonuçlarını açıkladı.
281 işletme denetlendi
29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen risk esaslı gıda ve yem işletmesi denetimleri kapsamında 281 kontrol yapıldı. Denetimlerde incelemek üzere 16 numune alındı.
Aynı dönemde 56 ithalat ve 208 ihracat işlemi gerçekleştirildi.
7 idari yaptırım uygulandı
Denetimler sonucunda 7 idari yaptırım uygulanarak toplam 739 bin 729 TL para cezası kesildi. Ayrıca 2 ürün veya parti hakkında imha kararı verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Brent petrolün fiyatı 4 Eylül'den bu yana ilk kez 94 doların altına düştü.
TCMB, ekim ayında enflasyonun ana eğiliminde son dönemde gözlenen gerilemenin korunduğunu açıkladı.
HÜDA PAR’ın, ilk kez konut sahibi olacak vatandaşlara tapu harcı muafiyeti getirilmesine yönelik kanun teklifini değerlendiren tüketici dernekleri, düzenlemenin tüketici lehine önemli bir teşvik olabileceğini ancak konut sahibi olabilmek için faizsiz kredi ve devlet desteğinin de sağlanması gerektiğini belirtiyor.