İnşaat maliyet endeksi yüzde 22, 40 arttı

TÜİK tarafından paylaşılan inşaat maliyet endeksi verilerine göre, 2025 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre maliyetler yüzde 0,88 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 22,40 arttı.
Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 1,09 arttı, işçilik endeksi yüzde 0,52 arttı.
Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 17,81 arttı, işçilik endeksi yüzde 31,39 arttı.
Bina inşaatı maliyet endeksi yıllık yüzde 22,46 arttı, aylık yüzde 0,81 arttı
Bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0,81 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,46 arttı.
Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 1,08 arttı, işçilik endeksi yüzde 0,35 arttı.
Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 18,24 arttı, işçilik endeksi yüzde 30,40 arttı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Öz Sağlık İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Mustafa Türkoğlu, "KÇP’de gecikmenin yaşandığı her gün bizim onurumuzu kırıyor, insan gibi yaşama arzumuzu yok ediyor, refaha dair özlemimizi baltalıyor." dedi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bursa’da esnafın yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, artan enflasyon ve uygulanan sıkı para politikalarının ticareti olumsuz etkilediğin belirterek, kira, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt gibi temel giderlerdeki yükselişin esnafı iş yapamaz hale getirdiğini, esnafa bir defaya mahsus olmak üzere borç yapılandırması çağrısı yaptı.
Batman'da iş yeri kiralarına yapılan fahiş artışlar esnafı zor durumda bırakıyor. Kimi esnaf iş yerini kapatmak zorunda kalırken, kimi de yeni yer arayışına girdi. Esnaf, devletin kira artışlarına müdahale ederek kalıcı çözüm bulmasını istiyor.
Küresel piyasalarda altının onsu 3 bin 336 dolardan alıcı buluyor. Çeyrek altın ise Kapalıçarşı'da 7 bin 83 TL'den satılıyor.