Kurumlar vergisi beyanında son gün

Kurumlar vergisi mükellefleri için 2024 hesap dönemine ait beyanname verme ve ödeme süresi bugün mesai sonunda doluyor.
Daha önce 30 Nisan olarak duyurulan ancak 5 Mayıs'a (bugün) ertelenen kurumlar vergisi mükellefleri için beyanname verme ve ödeme süresi bu akşam sona eriyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek ve vakıflara ait iktisadi işletmeler ile iş ortaklıklarının, 2024 hesap dönemine ilişkin beyannamelerini bugün gün sonuna kadar teslim etmeleri gerekiyor.
Aynı şekilde, bu beyannameler üzerinden tahakkuk eden vergilerin de bugün içinde ödenmesi şart.
Vergi ödemeleri; GİB’in gib.gov.tr adresinden, Dijital Vergi Dairesi, GİB mobil uygulaması, anlaşmalı banka kanalları ve PTT şubeleri aracılığıyla yapılabiliyor.
Belirli şartları taşıyan kurumlar, beyannameleri üzerinden hesaplanan vergiden yüzde 5 oranında indirim hakkı elde edebiliyor. Bu indirimden faydalanabilmek için, mükellefin son üç yıla ait vergilerini süresinde ödemiş olması ve vadesi geçmiş herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.
Beyannameye bilanço, gelir tablosu, kesinti yoluyla ödenen vergiler ve diğer mali bilgilere dair belgelerin de eklenmesi gerekiyor. Ayrıca, AR-GE, tasarım, sınai mülkiyet hakkı istisnası ve benzeri teşviklere ilişkin belgelerin de eksiksiz sunulması önem taşıyor.
Vergi mükelleflerinin cezai yaptırımlarla karşılaşmamak için işlemlerini gün bitmeden tamamlaması gerekiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin (UİB) 2025 yılı Mayıs ayı ihracatı, 4 milyar 152 milyon 632 bin dolar olarak gerçekleşti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 169 OSB'de 14,7 milyon metrekarelik 1292 yatırım yeri için 3 bin 132 sanayicinin başvurduğunu açıkladı.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte milyonlarca memurun temmuz zammı için geri sayımı başladı.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2025 yılı hububat alım fiyatlarını duyurdu.