ABD Büyükelçiliği önündeki Gazze nöbeti 12. günde de devam ediyor

İşgalci siyonistlerin Gazze'yi tamamen işgal planına karşı Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde başlatılan Gazze nöbeti, 12. gününde de sürüyor.
İşgal rejiminin Gazze’ye yönelik topyekûn işgal planlarına tepki olarak Türkiye'de de dayanışma eylemleri başlatıldı.
Filistin dostlarının öncülüğünde Ankara'daki ABD Büyükelçiliği önünde sürdürülen Gazze nöbeti, on ikinci gününde de devam ediyor.
Gazze nöbetinin, Filistin'de kalıcı ateşkes yapılana kadar her gün 16.00-19.00 arası devam edeceği belirtildi.
Nöbet eyleminde, Gazze halkıyla dayanışma vurgusu yapılırken, ABD ve işbirlikçi bölge devletlerinin soykırımdaki rolüne dikkat çekildi.
Devam eden nöbet ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Aktivist Yusuf Şanlı, "Bugün Gazze nöbetimizin 12. günündeyiz. israilin tümden işgal girişimine ve bu yöndeki ilanına karşılık, biz de büyük şeytan ABD elçiliğinin önüne gelerek süresiz oturma eylemine geçtik. Daha önce de söyledik: İlk gün bir gözaltı oldu. Ertesi gün yine geldik. Yine geleceğiz. Her daim buradayız. Herkesi de buraya bekliyoruz. Bu alanlar hepimizin. Burada hiçbir dernek ya da vakıf adına değiliz. 'Gazi Nöbeti' adıyla sosyal medya hesaplarımız var, oradan takip edebilirsiniz. Burası ümmetin meydanı. Herkes buraya gelsin, katılsın, destek versin. Alanları birlikte besleyelim. Filistin davası hepimizin davası. Bu meydanlar da hepimizin meydanı. Yani müstakil, bireysel bir eylemlilik halindense tüm eylemleri paylaşıp, genişletip ve desteklemek lazım. Dediğim gibi, herkesi buralara bekliyoruz." dedi.
Nöbet saatleriyle ilgili bir değişikliğe gidildiğini aktaran Şanlı, "11 gündür saat 14.00 ile 20.00 arasında buradaydık. Bugün itibarıyla farklı nedenlerden ve bazı ihtiyaçlarımız nedeniyle saatleri biraz daralttık. Bundan sonra saat 16.00 ile akşam ezanı (19.00) arasında burada olacağız. 3 saat, her daim buradayız. Ateşkes sağlanana ve Gazze'de fes sağlanana kadar alanları terk etmiyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin’in Midyat ilçesinde Peygamber Sevdalıları ilçe teşkilatı tarafından “2025 Hayat Namazla Güzeldir” programının finali gerçekleştirildi.
Gazze'deki soykırıma karşı İslam dünyasının sessizliğinden cesaret alan siyonistler, işgalcilerin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskınlarını sürdürüyor.
Yemen silahlı kuvvetleri, Kızıldeniz'in kuzeyinde siyonist rejime ait SCARLET RAY isimli petrol tankerini balistik füze ile hedef aldı. Operasyon, siyonist rejimin Gazze'ye uyguladığı abluka ve saldırılara karşılık düzenlendi.
İşgalciler, Gazze'de hava ve kara saldırılarıyla sivilleri hedef almaya devam ediyor; hastaneler, okullar ve yerleşim alanları ağır hasar gördü.