Tarımsal sulama projelerine 8,5 milyar lira kaynak ayrıldı

Tarım sektörü yatırımlarında bu yıl en fazla ödenek 8,5 milyar lirayla sulama alanına tahsis edilirken bunu 2 milyar lirayla bitkisel üretim izledi.
2021 Yılı Yatırım Programı'nda tarım sektörü yatırımlarına 11 milyar 983 milyon 15 bin lira ayrıldı. Söz konusu tutar, geçen yıl yaklaşık 5,2 milyar liraydı.
Ayrılan kaynağın yaklaşık 10 milyar 15 milyon lirası devam eden projelerde, 1 milyar 717 milyon lirası yeni projelerde ve 250,8 milyon lirası ise etüt projelerde kullanılacak.
Tarım sektörü yatırımları içerisinde en yüksek payı 8,5 milyar lirayla sulama aldı. Bu alanda gerçekleştirilecek 191 projeden 183'ü Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce yapılacak. Bu alanda depolama, iletim tüneli, sulama ve ıslah projeleri öne çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığının web sitesindeki bile göre sulama yatırımlarını 1 milyar 996 milyon lira ile bitkisel üretim izledi. Arazi toplulaştırması ve program destekleri gibi başlıklardaki bu alanda 51 proje yer alırken projelerin 20'sini Tarım ve Orman Bakanlığı üstlenecek. 20 proje 891,9 milyon lira ile tamamlanacak.
Ormancılık yatırımlarına ise 1 milyar 30 milyon lira ödenek ayrıldı. Bu alanda 22 proje yer alıyor. Bu projelerin 19'unu, 1 milyar 22 milyon liralık yatırım tutarıyla Orman Genel Müdürlüğü yapacak.
Hayvancılık alanında 14 proje için yatırım tutarı 356,9 milyon lira olarak belirlendi. Bu alanda 9 proje yine Bakanlık tarafından yürütülecek.
Su ürünleri alanında da 93,8 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek. Bu alandaki 13 projenin, 7'si Tarım ve Orman Bakanlığı, 6'sı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülecek.
Hayvancılık ve su ürünlerinde bakım ve yenileme projeleri, ormancılık yatırımlarında ise uçak ve helikopter hangarı, haberleşme sistemi, yangın önleme tesisi, ağaçlandırma ve fidan bakımı gibi projeler öne çıktı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kamu görevlileri ve emeklilerin maaş artışlarını değerlendiren Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, "Kayıpları refah payıyla telafi etmek gerekir" diyerek hükümete çağrıda bulundu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 287 milyon dolar azaldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarında taşınan yolcu sayısının 100 milyonu geçtiğini duyurdu.
Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, "Vatandaşlarımız müsterih olsun, gıda ve dayanıklı tüketimden eğitime, ulaştırmadan birçok sektöre kadar enflasyonda belirgin yavaşlama başladı, bu eğilim sürecek." dedi.