TÜİK Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksinin nisan ayında yüzde 4,41, yıllık bazda ise yüzde 22,92 artış gösterdiğini belirtti.
Açıklamaya göre, YD-ÜFE nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 4,41 artış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 13,10 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,92 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 28,57 artış gösterdi.
YD-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık %22,97 arttı
Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 19,96 artış, imalatta yüzde 22,97 artış olarak gerçekleşti.
Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 21,15 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 30,42 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 25,64 artış, enerjide yüzde 11,03 azalış, sermaye mallarında yüzde 28,07 artış olarak gerçekleşti.
YD-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 4,45 arttı
Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 2,10 artış, imalatta yüzde 4,45 artış olarak gerçekleşti.
Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 4,0 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 7,50 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,93 artış, enerjide yüzde 3,76 azalış, sermaye mallarında yüzde 5,37 artış olarak gerçekleşti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
BURULAŞ ile Demiryol-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.
Ziraat Mühendisi Turgut Üstün, yaşanan don olaylarının narenciye ve meyve bahçelerine ciddi zararlar verdiğini belirterek, çiftçilerin risklere karşı sigorta yaptırması gerektiğini, ilaç kullanımında ise denetimlerin artırılması çağrısında bulundu.
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, kent genelinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde esnafın sorunlarını ve taleplerini dinledi. Ziyaretlerde, ekonomik koşulların zorlaştığına dikkat çeken esnaf ise işlerin durgunluğundan ve artan giderlerden dert yandı.
Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 29,73 arttı, aylık yüzde 1,80 arttı