Türkiye'den bir ilk: Bir NATO ülkesine ilk kez savaş gemisi ihraç edilecek
ASFAT ile Romanya Savunma Bakanlığı arasında 1 adet Korvet (Light Corvette) ihracatına yönelik sözleşme imzalandı.
ASFAT, Türkiye’nin NATO ve Avrupa Birliği üyesi bir ülkeye ilk kez Savaş Gemisi ihracatını gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
"ASFAT’ın, Türkiye’nin NATO ve Avrupa Birliği üyesi bir ülkeye gerçekleştirdiği ilk savaş gemisi ihracatı, savunma sanayiimiz adına önemli bir kilometre taşıdır.
Bu başarı, Türkiye’nin deniz platformlarında ulaştığı seviyenin, savunma sanayiimizin küresel rekabet gücünün ve dost-müttefik ülkelerin ülkemize duyduğu güvenin güçlü bir tezahürüdür."
ASFAT ve Milli Savunma Bakanlığını ve projede emeği geçen tüm paydaşları tebrik eden Görgün, "Türkiye, denizlerde de millî kabiliyetleriyle yükselmeye devam edecek; bu başarıların ardı gelecektir." diye ekledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Kırıkkale (Delice)-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu Projesi’nin Kırıkkale (Delice)-Çorum etabının Sungurlu şantiyesinde proje hakkında brifing aldı.
Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısı 12 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek.
İŞKUR Batman İl Müdürlüğü, 2025 için belirlenen engelli istihdam hedefini yıl bitmeden aşarak 278 kişiyi iş hayatına kazandırdı.