Van Gölü’nde inci kefali için av yasağı başladı
Üreme döneminde tatlı sulara göç eden inci kefalini korumak için deniz polisi ve ilgili kurumlar 15 Nisan-15 Temmuz arasında gölde ve akarsularda denetim yapacak.
Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nde yaşayan inci kefali için av yasağı dönemi başladı. 3 bin 713 kilometrekarelik gölde neslini sürdüren balık, 15 Nisan-15 Temmuz arasında yumurtalarını bırakmak için sürüler halinde tatlı su kaynaklarına göç ediyor.
Van’ın İpekyolu, Edremit, Tuşba, Gevaş, Muradiye ve Erciş ilçeleri ile Bitlis’in Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan ilçelerinde yaklaşık 15 bin kişinin geçim kaynağı olan inci kefali için uygulanan yasağın ardından denetimler sıklaştırıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Edremit Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, belediyeler ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, göl kenarında ve akarsularda kaçak avlanmaya izin vermeyecek. Deniz polisi 6 deniz aracıyla gölde sürekli seyir yaparak balıkların üreme sürecini güvence altına alacak.
Deniz Limanı Şubesinde görevli Hatice Arslan “Av yasağı dönemi boyunca 24 saat esasına göre denetim ve kontroller gerçekleştirilecek. İnci kefali popülasyonunun korunması amacıyla üst düzeyde emniyet tedbirleri alınacak.” dedi. Vatandaşların yasaklara uyması ve ihlalleri 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi gerektiğini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara’da düzenlenen "Arı Sağlığı Çalıştayı"nda arıcılık sektörünün sürdürülebilirliği, arı sağlığını tehdit eden unsurlar ve çözüm önerileri ele alındı. Uzmanlar, sağlıklı arı kolonilerinin hem gıda güvenliği hem de ekosistemin korunması açısından hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekti.
Malatya Havalimanı'nda 2026 yılının mayıs ayında 71 bin 784 yolcuya hizmet verilirken, ilk 5 ayında ise yolcu trafiği 342 bin 598'e ulaştığı açıklandı.
Hava sıcaklıklarının yükselmeye başlamasıyla birlikte vatandaşlar serinlemek için daha ekonomik çözümlere yöneliyor. Beyaz eşya esnafı, yüksek klima fiyatları nedeniyle vantilatör ve sulu klima satışlarında önemli artış yaşandığını belirtti.
Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları Mayıs 2026 verileri açıklandı. Verilere göre yatırım araçlarının performansı dönemsel bazda farklılık gösterdi.