Battalgazi Belediye Başkanı Güder: Kudüs, hepimizin imtihanı ve kanayan yarasıdır

Dünyanın gözü önünde Gazze’de çocuk kadın demeden binlerce kişinin katledildiğine dikkat çeken Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, herkesin yapılan katliama tepki göstermesi ve herkesin kendince bir şeyler yapması gerektiğini söyledi.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, gençlere yapılanları anlatmak, gençlerle istişarelerde bulunmak ve gençlerin taleplerini dinlemek üzere Battalgazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Gençlerle Gönül Buluşmaları’ programları kapsamında Genç Birlik Vakfı Malatya Şubesi üyeleriyle bir araya geldi.
"Kudüs, hepimizin imtihanı ve bizim kanayan yarasıdır. Herkesin kendince bir şeyler yapması gerekiyor"
İsmail Kahraman Özel Birlik Vakfı Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunda gençlerle buluşan Güder, gençlik hareketlerinin önemli olduğuna değinerek, "Bizim gençlere daha fazla sahip çıkmamız lazım ve önlerini açmamız lazım. Gençlik hareketleri önemlidir. Türkiye’yi ve dünyayı inşa eden gençlerdir. Bizim gençlerimizin dünyada söz sahibi olması gerekiyor. Gençlerimiz ülkemizi daha iyi yerlere taşıma noktasında mücadele etmeli. Bakın işte Türkiye gençlikten aldığı bu güçle dünyada söz sahibi. Filistin’de olanları görüyorsunuz. Cumhurbaşkanımız yüksek sesle Gazze’deki bu saldırılara tepki gösteriyor. Dünyanın gözü önünde çocuk, kadın demeden insanlar öldürülüyor. Hepimiz bu saldırıya tepki göstermeliyiz. Kudüs, hepimizin imtihanı ve bizim kanayan yaramız. Herkesin kendince bir şeyler yapması gerekiyor. Bizler Filistin için öncelikle israil mallarına boykot getirdik. Hem belediyemizin yapmış olduğu alışverişlerde hem de sosyal tesislerimizde bunu uyguladık. Bunu da yeterli görmedik. İşgalcileri destekleyen firmalardan da alışverişe son verdik. Örnek olması amacıyla sosyal tesislerimizin bir aylık gelirini Filistin’e bağışlama kararı aldık. Ardından kartlarda yer alan ödeme yöntemleri VISA ve Mastercard da finansal olarak israil ile bağlantılı olduğu için belediye ve belediyemize bağlı şirket personellerimizin maaş kartlarını değiştirerek tamamen yerli ve milli ödeme yöntemimiz olan TROY’a geçiş yaptık." ifadelerini kullandı.
"Kentsel dönüşüm önceliğimiz olacak"
Önümüzdeki dönemde yapmayı planladıkları yatırımları da anlatan Güder, "Şehrimizi ayağa kaldırmak için dur durak bilmeden çalışıyoruz. Belediye Başkanı olduktan sonra birçok yatırımı hayata geçirdik. Battalgazi bizim sevdamız. Sevdamızı bölgede bir numara haline getireceğiz. Özellikle deprem bölgesinde olduğumuz için kentsel dönüşüm önceliğimiz olacak. Kentsel dönüşümde ilk temelleri attık. İnsanımızın deprem korkusu yaşamadığı, modern yapılarda oturmasını sağlayacağız. İlçemizi kentsel dönüşüm projeleriyle yenileceğiz." şeklinde konuştu.
"Başkanımızın Filistin desteğini taktirle takip ediyoruz"
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e davetlerine katıldığı için teşekkür eden Genç Birlik Vakfı Malatya İl Başkanı Muhammed Karmış da "Başkanımız ve ekibine her zaman bizlerin yanında olduğu için teşekkür ediyorum. Başkanımızın son olarak TROY karta geçme kararı bizi çok mutlu etti. Filistin’e yönelik desteklerini büyük bir takdirle takip ediyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.