ABD Doğu Akdeniz'e ikinci uçak gemisini gönderdi

İşgalci ABD'nin, siyonist işgal rejimine yönelik "düşmanca eylemleri caydırmak amacıyla" ikinci uçak gemisi de Doğu Akdeniz'e doğru yola çıktı
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD'nin Doğu Akdeniz'e USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisini gönderdiğini duyurdu.
Austin, "israile yönelik düşmanca eylemleri ve HAMAS'ın israile karşı saldırısının ardından çatışmanın genişlemesini önlemek amacıyla" ABD'nin ikinci uçak gemisinin de Doğu Akdeniz'e doğru yola çıktığını söyledi.
Uçak gemisi USS Dwight D. Eisenhower, bölgeye konuşlandırılan uçak gemisi USS Gerald R. Ford ve saldırı grubuna katılacak.
ABD'li Bakan yaptığı açıklamada, "Savaş gemilerinin Doğu Akdeniz'de konuşlandırılması, Washington'ın israilin güvenliğine olan sıkı bağlılığını ve çatışmanın kapsamını genişletmeyi amaçlayan herhangi bir ülke veya örgütü caydırma kararlılığımızı gösteriyor" ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.