ABD, Gazze'de ateşkese yine karşı çıktı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Şimdi yapılacak ateşkesin doğru olduğuna inanmıyoruz." dedi.
Siyonist işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik abluka ve yoğun bombardımanı devam ederken, Beyaz Saray bir kez daha ateşkese karşı çıktı.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Gazze'de sivillere yönelik insani bir ateşkese ilişkin, "Şimdi yapılacak ateşkesin doğru olduğuna inanmıyoruz. Şu anda ateşkesin HAMAS'a fayda sağlayacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
Kirby, ABD'nin ateşkes yerine sivillerin bölgeden tahliyesine ve insani yardımların ulaştırılabilmesi için "geçici insani duraklamalara" sıcak baktığını söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalci siyonistlerin Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 13 Filistinli şehid oldu.
ABD’nin başkenti Washington’da binlerce kişi, Filistin’e destek gösterisi düzenledi.
Şanlıurfa'dan Gazze sınırına giden sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, yardım geçişlerinin Mısır tarafından engellendiğini belirtti. STK temsilcileri, ne olursa olsun yardımlara devam edeceklerini ve yılmayacaklarını vurguladı.
İşgalcilerin Batı Şeria'nın Tulkarem kenti ve iki mülteci kampı üzerindeki saldırıları iki ayı aşkın süredir devam ediyor. 4 binden fazla aile zorla göç ettirildi, yüzlerce ev yerle bir edildi. Şehir ve kamplar harabeye döndü.