ABD: Gazze'de soykırım belirtisi görmüyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "Gazze Şeridi'nde soykırım belirtisi görmüyoruz, israili desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
Günlük basın toplantısında ABD'nin Gazze Şeridi'nde soykırım belirtisi görmediğini söyleyen Kirby, ancak Filistinli nüfus arasındaki kayıpların sayısını aşırı bulduklarını belirtti.
Kirby, "israil askerlerinin Filistin halkını yok etmeyi amaçladıklarına dair hiçbir belirti görmüyoruz. HAMAS'ın yarattığı tehdidi yok etmeyi amaçlıyorlar. Kabul edilebilir sivil kayıp sayısı sıfırdır ancak israil ordusunun soykırım niyeti ya da eylemlerini suçlayacak hiçbir şey görmedik." dedi.
ABD'nin sürekli olarak "soykırım" iddiasının temelsiz olduğunu söylediğini ifade eden Kirby, "israilin, kendilerini haritadan silmek isteyen bir örgüt olan HAMAS'ın hala geçerli olan tehdidine karşı kendilerini savunmak için ihtiyaç duydukları desteği almaları gerektiğine inanmaya devam ediyoruz. Dolayısıyla israili desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kirby, siyonist rejimi Gazze Şeridi'ne daha fazla insani yardım ulaştırması için teşvik etmeye devam edeceklerini de ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.