ABD, vatandaşlarını deniz yoluyla tahliye ediyor

ABD, işgal altındaki topraklarda bulunan vatandaşlarını deniz yoluyla Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne götürüyor.
İşgal altındaki topraklarda bulunan ABD vatandaşları ile onların birinci derece akrabaları, Hayfa Limanı'ndan yerel saatle sabah 09.00'da tahliye edilmeye başlandı.
Tahliye için adını yazdıran ABD vatandaşları ve birinci derece akrabaları liman önünde kuyruklar oluşturdu.
Tahliye için bekleyen geminin 2 bin 500 kişilik olduğu ve 2 binden fazla kişinin tahliye için kayıt olduğu belirtildi.
ABD vatandaşlarını taşıyan gemi Hayfa Limanı'ndan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne doğru hareket edecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.