ABD'den siyonist rejime: Gazze saldırılarında daha küçük bomba kullanın

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in siyonist işgal rejimini ziyareti sırasında sözde Başbakan Binyamin Netanyahu'ya "Gazze saldırılarında daha küçük bomba kullanmaları" tavsiyesinde bulunduğu belirtildi.
New York Times'ın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Antony Blinken'in, Binyamin Netanyahu ile bir araya geldiği görüşmede, sivil ölümleri en aza indirmek için atabileceği ve atması gereken "somut adımlar" hakkında konuşuldu.
Gazeteye göre Blinken, Binyamin Netanyahu "israile, HAMAS liderlerini hedef alma yöntemlerini geliştirmesi, saldırılara başlamadan önce HAMAS'ın komuta ve kontrol ağları hakkında daha fazla istihbarat toplaması, yeraltı tünel ağını yok etmek için daha küçük bombalar kullanarak Gazze Şeridi'ndeki kayıpları azaltmasını" tavsiye etti.
ABD, insani krizin doruk noktasına ulaştığı Gazze'de "HAMAS'ın toparlanmasına yol açacağı için" ateşkese karşı çıkıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.