ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskelenin yapımı sürüyor

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Sabrina Singh, ABD ordusunun Gazze Şeridi kıyısına inşa ettiği iskelenin yüzde 50'den fazlasının tamamlandığını açıkladı.
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Singh, yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla iskelenin kurulumunun yüzde 50'sinden fazlasını tamamladık. Yüzer iskele tamamen inşa edildi ve kuruldu. Geçit ise devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Singh, iskelenin birden fazla bölümden oluştuğunu belirtti.
ABD ordusu, inşa edilecek iskelenin kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne daha fazla yardım götürülmesine yardımcı olacağını iddia ediyor.
ABD ordusunun planına göre, Gazze'ye götürülecek yardımlar Güney Kıbrıs Rum Yönetimi limanlarından ticari gemilere yüklenerek Gazze kıyısına inşa edilen iskeleye getirilecek.
Yeni liman, Gazze Şehri'nin güneybatısında, siyonist rejim ordusunun Hamas'a karşı mevcut savaş sırasında inşa ettiği Gazze'yi ikiye bölen yolun kuzeyinde yer alıyor. Bölge, işgalcilerin kara saldırısı gerçekleştirip bir milyondan fazla insanı güneye, Mısır sınırındaki Refah şehrine doğru itmesinden önce en kalabalık bölgeydi.
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.