Ağrı Genç İHH'dan sessiz protesto

İşgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliama Ağrı'dan tepkiler devam ediyor. Cumhuriyet Caddesinde toplanan Genç İHH üyeleri katliamı anlatan argümanları taşıdı.
İşgal rejiminin katliamlarına sessiz kalmayan Ağrı Genç İHH, Cumhuriyet Caddesinde "Sessiz Protesto" başlıklı eylemini gerçekleştirdi.
Yaptıkları eylemle ilgili kısa bir açıklama yapan Ağrı Genç İHH Başkanı Nuri Sarı, "7 Ekim'den beri israil'in Gazze’ye yönelik saldırıları günden güne artarak devam etmektedir. Yapılan bu katliama Ağrı Genç İHH olarak Cumhuriyet Caddesinde yaptığımız "Sessiz Çığlık" protestosunda farkındalık oluşturmak istedik. Belki bir nebze de olsa kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hisseder ve hissettirilmesine de vesile oluruz. İsrail'in yaptığı katliamlar son bulana kadar Gazze'de olan kardeşlerimizden desteğimizi esirgemeyeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.