Akademisyen Baran: Gazze'deki direnişe destek olmak herkesin yegâne görevidir

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığı soykırıma karşı ABD ve Avrupa'da eylem yapan üniversite öğrencileri ve akademisyenlerin dünyaya çok anlamalı mesajlar verdiğini belirten akademisyen Sibğatullah Baran, Gazze'deki direnişe destek vermenin herkesin yegâne görevi olduğunu söyledi.
Yaklaşık 8 aydır siyonistlerin Gazze'de uyguladığı soykırımı duyurmak için herkesin elinden geleninin üstünde bir çaba içerisinde olması gerektiğini belirten Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Sibğatullah Baran, Amerika ve Avrupa'daki üniversitelerde olduğu gibi Türkiye'deki tüm üniversitelerde de Gazze'ye destek gösterilenin yapılması gerektiğini vurguladı.
"Emperyalist ve siyonist güçlere karşı çıkan bütün izzetli kişilere selam olsun"
Gazze'deki direnişe destek olmak, siyonistlerin ve işbirlikçilerini uyguladığı soykırımı duyurmak gerektiğini belirten Baran, merhamet sahibi ve şuurlu insanların yegâne görevi olduğunu ifade etti:
"Bugün burada Filistin'de yaşanan zulme ve israilin yaptığı zulme karşı durmak için bulunuyorum. 7 Ekim 2023'ten itibaren israilin Filistin'e, Gazze'ye yönelik başlatmış olduğu zulüm hareketinin ve Filistin halkının ve direnişçilerinin göstermiş olduğu büyük direnişin etkisi tüm dünyada dalga dalga büyüyor. Emperyalist ve siyonist güçlere karşı çıkan bütün izzetli kişilere selam olsun. Gazze'deki direnişe destek olmak için üniversitelerde, sokaklarda, caddelerde, öğrencilerin ve akademisyenlerin bulunduğu her yerde dile getirmek bütün merhamet sahibi ve şuurlu insanların yegâne görevidir."
"Şuur sahibi herkes Gazze'de uygulanan soykırım ve vahşete sesiz kalmamalı"
Batı'daki üniversite öğrencileri ve akademisyenler, siyonistlerin Batı ülkelerinde yaptığı manipülasyonları duyurmaya çalışarak büyük bir çaba içerisinde olduklarını ifade eden Baran, böyle bir çaba ve gayreti Türkiye'de bulunan tüm üniversite ve öğrencilerinde yapması gerektiğini söyledi.
Baran, "Batı ülkelerinde, Avrupa'da, Amerika'da üniversite öğrencileri ve akademisyenler kampüslerde çadır kurarak en azından siyonist güçlerin Batı ülkelerinde yaptığı manipülasyonları duyurmaya çalışarak siyonistleri pasifize etmek gayesiyle belli başlı protestolar düzenlemekteler. Türkiye'de bulunan akademisyenlerin ve şuur sahibi entelektüellerin de Gazze'de uygulanan soykırım ve vahşete sesiz kalmamalıdırlar." dedi.
"Gazze halkının aydınlık günler görmesini temenni ediyoruz"
Gazze'de yaşanan soykırımı duyurmak için akademisyenlere de sorumluluk düştüğünü belirten Baran, "Gerek sınıflarda bulunan öğrencilerine şuur kazandırmak, gerek sokaklarda, mitinglerde seslerini yükselterek, bu zulme karşı durduklarını beyan ederek, Gazze'deki mazlumlara sabır ve dua ettiklerini en azından hissettirebilirler. Temennimiz israilin Gazze'de başlatmış olduğu bu zulmün bir an önce bitmesidir. Gazze'de hastanelere, okullara, evlere ve halkın bulunduğu toplu alanlara uygulanan askeri zulmün bir an önce bitmesi ve Gazze halkının aydınlık günler görmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.