Almanya'da "Nehirden denize" sloganı yasaklandı

Almanya'nın Bavyera eyaletinde Filistin gösterilerinde kullanılan "Nehirden denize" sloganının yasaklandığı belirtildi.
Savcılık ve polisin, sloganın kullanılması halinde "terör örgütlerinin işaretlerinin kullanımına" ilişkin soruşturma başlatabileceği ifade edildi.
Bavyera'da alınan kararın diğer federal eyaletler üzerinde bir etkisinin bulunmadığı aktarıldı.
Almanya'da yasaklanmış sloganların kullanılması halinde para ya da 3 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.
"Nehirden denize" sloganının geçmişi 1960'lı yıllara dayanıyor. Slogan Filistin'in Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e, yani işgal altındaki toprakların tamamının özgürleştirilmesini ifade ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.