Ankara’da Filistin yararına kermes düzenlendi

Siyonist işgal rejimi tarafından Filistin’in Gazze kentinde meydana gelen tahribatın yaralarına merhem olmak adına Ankara’da STK’lar tarafından Filistin yararına kermes düzenlendi.
Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) öncülüğünde dün itibariyle Hacı Bayram Camii yakınında bulunan Şeyh İzzettin türbesi önünde kurulan "Kudüs Bilgilendirme Merkezi" alanında Filistin Öğrenciler Derneği Ankara Temsilciliği tarafından Filistinli Müslümanlar yararına 2 gün sürecek olan kermes açıldı.
Ankara’da yaptıkları yardım faaliyetleriyle adını duyuran Ankara Sivil Toplum Platformu öncülüğünde Filistin Öğrenciler Derneği Ankara Temsilciliği tarafından, Gazze’de işgalci siyonistlerin katliamına maruz kalan Filistin halkına destek amacıyla kermes açıldı.
Pazar günü saat 18.00'e kadar devam edecek olan kermeste Filistinli ailelerin ve öğrencilerin hazırladıkları yemek ve tatlı çeşitleri ile Filistin atkıları, Kudüs yazılı şapka ve tişörtler gibi çeşitli ürünlerin yer aldığı reyonlar bulunuyor.
Kermes hakkında bilgi veren Filistin Öğrencileri Derneği Ankara Temsilcisi Abdurrahman İssa, "2 gün devam edecek ve saat 10.00 ila 18.00 arasında açık olan kermesimize halk yoğun bir ilgi gösteriyor. Kermesten elde edilecek olan gelir Gazze’de siyonist katiller tarafından acımasızca katledilen Filistin'e yardımda bulunacağız.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazzeli aileler, soykırımın ardından çocukları ve yakınlarının akıbetini öğrenememenin acısını yaşıyor. Yaklaşık 10 bin kişi hâlâ kayıp ve aileleri, umut ile çaresizlik arasında mücadelelerini sürdürüyor.
Siyonist rejim, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde sabah saatlerinde düzenlediği baskınlarda evleri aradı, çok sayıda kişiyi alıkoydu.
ABD Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un bölgeye gideceği bildirildi. Washington yönetiminin, siyonist rejime Gazze'deki ateşkes anlaşmasına bağlı kalması çağrısında bulunduğu iddia edildi.
Uluslararası Ceza Mahkemesi, siyonist rejimin, Gazze'de işlenen soykırım suçları nedeniyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan katil Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Galant'a ilişkin iptal talebini reddetti. Mahkeme ayrıca soruşturmanın askıya alınması talebini de kabul etmedi.